006- Kuchyň

Abych si mohl uvařit čaj a snědl něco teplého potřeboval jsem některé spotřebiče z bílé techniky. Dalším návrhem bude kuchyň.

ANALÝZA
Většina z nás potřebuje k životu přijímat tekutiny a potraviny. Mohlo by se zdát, že toto dogma z lékařského hlediska je nepopiratelné. Jsou lidé, kteří výcvikem pomocí dlouhodobého půstu žijí bez jídla, respektive potraviny přijímá jejich tělo jiným způsobem než ústy. Představte si, když se koupete také vaše kůže nasaje vodu. Nebo, když jste vařili, také jste se nějak cítili syti z pouhých „výparů“? Druhů energiíí je hodně a ne všechny jsou nám stále známy. To již zní logicky.

Mám úspěšně za sebou 25dnů půstu bez potravin pouze na holé čiré vodě. Vím o čem mohu psát. Nicméně není to pro téma klíčové hledisko.

Zpět k problému. Dnešní kuchyně se ubírají stylem podobající se specializovaným laboratořím. Potraviny se v současné době tisknou za pomocí 3D tiskáren. Ve světe špíny, splodin a různých dalších znečištění se není čemu divit. Věc považuji za jednoduší než by se zdála. Našemu tělu a jeho zdraví by mělo být vlastní hledání cesty přirozeného stravování.

Nyní k samotné kuchyni. V kuchyni se vaří, peče, smaží, napařuje. Za nezbytně nutné zařízení považuji ploténku (indukční), troubu. Úsporná je rychlovarná konvice a mikrovlná trouba jsou to pouhé deriváty předchozích dvou.
Před pěti lety jsem ledničku a mražák vypnul a daroval druhé odvezl do sběrných surovin. Pro někoho nemyslitelná představa (byla kdysi i pro mne) žít bez ledničky, ale jde to. Neznám skažených potravin. V době supermarketů a obchůdků, pekáren mám denně čerstvé jídlo. Nic nevyhazuji ani neplýtvám.

V dnešní době se z kuchyní stávají veliké integrované celky, pevně spojené s interierem. Nevkusně řečeno i provedeno, jsou to obrovské pevné krabice orientované obvykle podél zdi nebo v samostatných ostrůvcích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *